Dagprogram

TidStedHva
Okay, dette er ikke en gjest, men en gullbillett-kode: 7353
08:00 - 08:30

DØRENE ÅPNER / REGISTRERING Registrering

Prøv å være tidlig ute! Utforsk utstillerområdet, spis litt deilig frokost, drikk kaffe og hils på kjente og nye.

Praktisk info
08:45 - 09:00

Vi ønsker velkommenJørgen og Ole Petter fra kode24

Praktisk info
09:00 - 09:45

Hvordan nettleseren endret verden, for utviklere og alle andre!Håkon Wium Lie

Ordet «nettleser» ble norsk for 30 år siden. Nettleserne demokratiserte borgernes tilgang til informasjon og muligheter for selv å publisere. Programmererne ble til «kodere» som leverer «tjenester» i stedet for disketter og CD-ROM. Alt er endret. Hvordan vil ettertiden vurdere revolusjonen vi arbeider og lever oss gjennom? Og hva skjer dersom strømmen går?

Håkon Wium Lie utviklet CSS på CERN i 1994. Han var CTO i Opera Software fra 1998 til 2016. Nå dyrker han epler, bygger pipeorgel, og utvikler PrinceXML som lager bøker av HTML og CSS.

Foredrag
10:00 - 10:45

VG + Astro = ❤️?AUDUN YTTERDAL, JOHANNES ANDERSEN OG EDVARD HØIBY

VG forteller om hvorfor vi valgte Astro. Først vil Audun Ytterdal fra OPS gå gjennom infrastrukturen vår, fra DNS lookup til da HTML returneres. Deretter vil Johannes Andersen ta for seg vår gamle tekniske stack, før Edvard Høiby forteller om hvordan vi utviklet vår nåværende stack med Astro. Til slutt oppsummerer vi hvordan Astro passer inn i vår 2024 stack.

Foredrag
11:00 - 11:45

PÅ NETT I BLINDE - UNIVERSELL UTFORMING I PRAKSISChristian Thon

Du har sikkert hørt om universell utforming, men hva er det? Hvorfor skal vi bry oss? Vi skal sjekke ut nettsider helt uten syn, og jeg viser deg hvilke feil synshemmede oftest støter på. Det blir demonstrasjon av gode og dårlige eksempler samt tips og triks du kan implementere med en gang!

Foredrag
12:00 - 12:45

STATE OF FRONTEND I BEKKCaroline Odden og Kristofer Giltvedt Selbekk

Hva er det egentlig folk bruker av fullstack-teknologi der ute? Har vi sagt hade bra til SPAer? Er React fortsatt like populært, eller merker man en større interesse for andre tilnærminger som Svelte, Astro og Vue? Og hva er det egentlig som gjør at vi velger det ene over det andre?

Bekk har teknologer rundt om på mange av Norges aller største og viktigste IT-prosjekter, og har gjennom det en unik innsikt i hva som rører seg i fullstack-verdenen her på berget.

Foredrag
13:00 - 14:00

Lunsjpause

Praktisk info
14:00 - 14:45

Webben : Fortid, nåtid og fremtid.Jon von Tetzchner

Norges mest kjente nettleserbygger, Jon von Tetzchner forteller om utviklingen frem til i dag og fremtiden til webben. Det blir fort personlig, forteller han.

Foredrag
15:00 - 15:45

SÅNN GJØR DU RIKTIG VALG AV FRONTENDRAMMEVERK I 2024GAUTE MEEK OLSEN

Det neste prosjektet, nettsiden trenger et rammeverk, men hva skal man gå for da? Det er mye å ta hensyn til, vi ønsker best mulig utvikleropplevelse, men også brukeropplevelse.
La oss gjøre en sammenligning av noen populære valg som React, Vue, Svelte, Angular og Solid!

Foredrag
16:00 - 18:00

FAGLIG INNHOLD FRA VÅRE HOVEDPARTNERE

På den lille scenen i utstillerområdet kommer våre tre hovedpartnere til å stille med ulikt faglig innhold fra klokken 16.00. Telenor er først ut fra klokken 16.00-16.25, etterfulgt av Capgemini: 16.30-16.55 og til slutt Sopra Steria: 17.00 - 17.25.

Praktisk info

Kveldsprogram

TidStedHva
Okay, dette er ikke en gjest, men en gullbillett-kode: 7353
18:00 - 19:00

Fuzziness - til når koden blir _for_ nøyaktigHANS CHRISTIAN HAGEN

Noe av det mer appellerende, tilfredsstillende, med programmering er at alt er deterministisk. Det du skriver, er nøyaktig det som skjer, nøyaktig når du vil det skal skje. Men når er det man egentlig ikke ønsker nøyaktighet? Som feks. den gangen gossipprotokollen vår skapte kaos i hele den selvhosta skyen?

Lyntale
18:00 - 19:00

Programmering i fengselDavid Toska

Året var 2015. Etter 10 år bak murene skulle David Toska gradvis «sluses ut» i samfunnet igjen.

Han var 39 år gammel da han ble overført til åpen soning. Der fikk han sin første smart-telefon, fikk lov til å bruke internett igjen, og

kunne reise inn på universitetet på dagtid.

I denne lyn-talen skal David Toska fortelle om sitt møte med det digitale samfunnet, og om hvordan han til slutt ble programmerer.

Lyntale
18:00 - 19:00

💀 FRA KODE TIL KONKURSStine Andreassen

Etter 8 år kastet rekrutteringsplattformen WA.works inn håndkleet. Nå tar Stine scenen på Kode24-dagen for å snakke om ✨lessons learned✨ når man går fra å være bransjens rebell, til å få smake sin egen "disruptive" medisin 🙃

Lyntale
18:00 - 19:00

En bransjeoppfordringVictoria Prigel

Å være student i dagens arbeidsmarked oppleves som skremmende, og mange frykter hva som venter etter endt studie. På en side har vi bedrifter som ikke våger å satse på nyutdannede.

På den andre har vi de som ansetter for mange og deretter sier opp allerede før oppstart. Hva er konsekvensene av det som foregår?

Dette er en oppfordring til dialog og et ønske om samarbeid for å kunne skape en tryggere fremtid for nye kull med utviklere. Samtidig oppfordrer jeg til refleksjon over egen rolle:

Bidrar du til løsning, eller er du en del av problemet?

Lyntale
18:00 - 19:00

Med blanke ark og fargestifter telVegar Norman

Å treffe veggen er noe herk. Mobbing er noe herk. Å komme seg tilbake på beina igjen etter flere måneders redsel for rammeverk og editorer er enda verre! Så hva gjør man egentlig når man har vært gjennom kverna? Og hva har egentlig blanke ark og fargestifter med saken å gjøre? Det skal Vegar fortelle mer om i denne lyntalen om å komme seg på beina igjen på litt uventet vis!

Lyntale
19:00 - 21:00

Middag starter

Praktisk info
20:00 - 20:30

Demoscenens historieAnders Norås

Anders holdt et veldig kult foredrag om spillmusikk på kode24-dagen 1.0. Nå vender han tilbake med et forrykende foredrag om demoscenen sin historie!

Foredrag
21:00 - 22:00

QuizDavid Skaufjord

Quiz
22:00 - 00:00

FEST! 🥳

Praktisk info